Още един национален рекорд и нови трима български плувци на

...
Още един национален рекорд и нови трима български плувци на
Коментари Харесай

Нов рекорд и още трима български плувци на полуфинал на Евро 2022

Още един народен връх и нови трима български плувци на полуфинал е равносметката от утринната сесия на европейското състезание в Рим през днешния ден.

Тонислав Събев усъвършенства личния си връх на 50 метра бруст, откакто приключи четвърти в своята серия с 27.58 сек. и откри място измежду най-хубавите 16 с 12-ти резултат. Само преди месец Събев сложи първия си държавен връх - 27.63 сек. на шампионата на България. 

" Намерих си няколко механически неточности, уповавам се на полуфинала да ги оправя. Целта ми е да вляза на край. Стартът и подводното ми плуване бяха малко избързани, само че въпреки всичко е утринно плуване. Радвам се, че ще мога да плавам следобяд и да опитам да си оправя грешките ”, сподели Събев пред Българска национална телевизия. 

Другият българин в дисциплината Любомир Епитропов зае 31-во място с време  28.46 сек., а най-бърз в сериите бе италианецът Николо Мартиненги с 26.71.

Още двама наши национали се класираха през днешния ден за полуфиналите -  Антъни Иванов и Петър Мицин на 200 м бътерфлай. Четвъртият от Евро 2021 в Будапеща Иванов даде време от 1:58.87 минути и зае 16-о място. Дебютантът Мицин пък приключи за 1:59.40 мин., което му отреди 19-а позиция. Но пред него има по повече от двама унгарци, италианци и поляци, а по правилник напред не може да продължат по повече от двама плувци от страна. Така Мицин влиза в Топ 16 за полуфиналите.

Най-бърз в сериите бе олимпийският първенец и международен рекордьор Крищоф Милак (Унг) с 1:54.97 мин.

Габриела Георгиева не съумя да се класира за полуфиналите на 100 м гръб. Тя финишира трета в своята серия с време 1:02.87 минути и се подреди на 29-о място в общото класиране. Това бе последен старт за Георгиева в Рим. Тя стигна до полуфинал в коронната си дисциплинираност 200 м гръб. 

Най-бърза в сериите бе Кира Таусайнт (Нид), която единствена слезе под минута - 59.59 сек.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР