Още един гарант за качеството им е, че в тях

...
Още един гарант за качеството им е, че в тях
Коментари Харесай

Lidl прилага строг качествен контрол на колбасите собствена марка

Още един поръчител за качеството им е, че в тях не се съдържа механично отделено месо
Колбасите лична марка на Lidl минават през строги инспекции на всеки три месеца, с цел да се подсигурява непрекъснато високото им качество. Компанията ползва подробен надзор върху целия развой на произвеждане и доставка, като слага високи лични стандарти за качество, които надминават нормативните условия. Контролът стартира още на равнище асортимент на доставчиците на месо.

Продуктите минават физико-химични и микробиологични разбори четири пъти в годината както от страна на веригата, по този начин и от самите производители. Всички салами от личните марки се подлагат и на ежемесечен органолептичен разбор – за усет, аромат, цвят, конструкция и други
-->
Едно от основните условия, с цел да се обезпечи това качество, е в тях да не се съдържа механично отделено месо (МОМ). С потреблението единствено на ръчно отделено месо в саламите си Lidl предлага на своите клиенти достоверен и автентичен вкус  освен във високия, само че и в ниския ценови клас. При механичното обособяване на месо процесът се извършва машинно и под налягане, а получената суровина е с нарушена конструкция и ниска хранителна стойност. Това изисква вложение на повече сгъстители, оцветители и подобрители, с цел да се придаде форма и сбитост на крайния артикул.

„ Когато приказваме за саламите ни лична марка, за нас е значимо да предложим артикули с потвърден генезис и безкомпромисно качество, основани по чисти предписания. Очакванията на нашите клиенти са високи, по тази причина сме въвели процеси, с които да сме сигурни, че ще ги осъществим “, разяснява Йордан Рибаров, управител „ Стоково доставяне “ в Лидл България.

На българския пазар Lidl предлага четири лични марки салами, които съставляват 80% от целия подбор салами на веригата. Сред тях е обичаната на хиляди консуматори продуктова линия „ Родна стряха “, която се прави единствено и само от български производители, като се съблюдават достоверните предписания и усети от предишното. Pikok е марката с най-голямо многообразие – от кренвирши и наденици до варено-пушени ребра и бирени пръчици. Брандът предлага и няколко продукта, подобаващи за деца, както и линията Pikok Pure за артикули без консерванти и овкусители, с най-малко 90% месо. Колбасите под марка Pikok Pure се създават по новаторска технология, при която изкуствените добавки се заместват с натурални такива като къдраво, алено цвекло и паприка,  и се употребяват естествени консерванти. Baroni е най-достъпната в ценово отношение марка, а Dulano включва създадени главно в Германия специалитети от месо.

Високите стандарти за качество на личните марки сухи салами са оценени и от потребителите в България с орден за качество QUDAL от без значение изследване на швейцарската организация ICERTIAS (International Certification Association GmbH), извършено измежду 1200 българи през март 2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР