Още двайсетина членове на БСП се очаква да бъдат изключени

...
Още двайсетина членове на БСП се очаква да бъдат изключени
Коментари Харесай

Бомба цъка в БСП: Изключват още двайсетина членове на пленум в събота, работили срещу партията

Още двайсетина членове на Българска социалистическа партия се чака да бъдат изключени от партията на съвещание на Националното заседание (т. нар. пленум) в събота, твърди „ Флагман “. То бе свикано от Изпълнителното бюро, както оповестиха от пресцентъра на соцформацията тази седмица.
Изключването на членове ще е поради тяхно присъединяване в локалните избори от името на други политически партии и организации. Това е посочено като съображение в член 13, алинея 2, т. 2 от устава на Българска социалистическа партия. Той планува изключване на партийци и при тяхно явяване на избори като самостоятелни претенденти или при присъединяване в предизборни акции на други партии.
В случая става въпрос за бесепари от Сливен и Шумен. Сред по-популярните от тях е Минчо Афузов. Той бе повдигнат от локалната конструкция на Българска социалистическа партия за кмет на Сливен, само че Националният съвет на партията не го утвърди и излъчи Кольо Милев.
Афузов обаче реши да се кандидатира като самостоятелен. Любопитното е, че неговият резултат се оказа близо два пъти по-голям от този на Милев, който е някогашен кмет на Сливен – 15.08% против 8.48%. Изборите там обаче завоюва Стефан Радев от ГЕРБ след балотаж против някогашния футболист Пламен Крумов.
Изключен от Българска социалистическа партия ще бъде и Венцислав Венков. По същия метод той бе повдигнат за кмет от локалната организация в Шумен, само че по-късно националното управление реши да номинира различен – Христо Христов. Венков пък се кандидатира от конкурентната коалиция „ Левицата! “
Тук обаче решението на „ Позитано “ се оказа удачно. Христов завоюва изборите с близо 27% след първия тур и 71% – на втория. Венцислав Венков пък се класира трети с под 10%.
Очаква се с изключение на Афузов и Венков в събота да бъде гласувано изключването като членове на Българска социалистическа партия и на хора от техния антураж.
Припомняме, че от соцпартията през последната година бяха изключени редица изявени нейни представители, измежду които евродепутатът Петър Витанов, Валери Жаблянов, Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Ленко Петканин, Ваня Добрева.
На пленума в събота е планувано да бъде обещано начало на подготовката за евроизборите, както и да бъде разисквана настоящата политическа конюнктура, съгласно формалното известие от партията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР