Още двама прокурори се кандидатираха за членове на Висшия съдебен

...
Още двама прокурори се кандидатираха за членове на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Още двама прокурори искат да са членове на ВСС

Още двама прокурори се кандидатираха за членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) , оповестиха от Висш съдебен съвет.

Документи подадоха Станислав Стойков от Софийската градска прокуратура , който сега е и европейски делегиран прокурор, и Димитринка Шкодрова-Георгиева - заместител областен прокурор на Ямбол.

Станислав Стойков има над 17 години юридически стаж, напълно в прокуратурата. В предлагането е посочено, че той се е потвърдил като експерт в работата си, има богат интернационален опит, в това число в Европейски органи и институции.

Целият юридически и трудов стаж на прокурор Димитринка Шкодрова-Георгиева е в правосъдната система. Тя е била младши прокурор, заместител областен прокурор и областен прокурор в Ямбол, след което става редови прокурор в окръжната прокуратура, а сега е и заместител областен прокурор.

В предлагането е посочено, че прокурор Георгиева е способен и дипломиран магистрат с доста положителни знания в региона на нормативната уредба.

Така кандидатурите за изборни членове на Висш съдебен съвет от страна на прокурорите стават осем , от страна на следователите - три , а от съдиите - 15 .

Гласуването стартира през юни. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР