Още дълго време ще гледаме Италия само на снимки, тъй

...
Още дълго време ще гледаме Италия само на снимки, тъй
Коментари Харесай

Пътуваме до Италия в градинката на "Кристал"

Още дълго време ще гледаме Италия единствено на фотоси, защото страната разгласи, че няма да позволява туристи до края на годината. След като хиляди полети до Ботуша бяха анулирани, не ни остава друго, с изключение на да извикаме спомените с фотографските архиви от минали пътувания или да отидем до градинката на " Кристал ", където през днешния ден беше открита първата галерия след разхлабването на изнъредните ограничения . " Вечният град "  Рим, Пулия, Чинкуе Тере, Генуа, Савона и други обичани кътчета са изложени от през днешния ден до 22 май в експозицията " Копнеж по Италия "  на фотографа и основател на агенция  " БулФото "  Евгени Димитров.

" По времето, когато Италия понасяше първите удари на епидемията, забелязах по какъв начин стартира да се трансформира отношението към италианците по софийските улици. Много минувачи ги гледаха с съмнение и неприязън ", обяснява той аргументите за избора на тематика. Със своите 26 фотографии Евгени Димитров желае да върне " чувството, което ни кара да копнеем отново да отидем  в Италия ".

Най-старата фотография в изложбата е от 1991 година, а най-новата е от предходната година, като под всяка има по един забавен факт, обвързван с мястото, на което е юридически фрагментът. В изложбата са включени и двете Сикстински шапки в Италия – едната е познатата на всички ни в Рим, изрисувана от Микеланджело, Сандро Ботичели, Пиетро Перуджино, а другата се намира в Савона и е в жанр рококо.

Това обаче не е първата галерия от началото на пандемията. Още през април фотографът Иван Захариев ни върна със " София в рими "  към времето преди наложителните маски, когато нямаше нищо по-нормално от това да се разхождаме из Градската или Борисовата градина, без да съблюдаваме метър и половина разстояние.  Изложбата към момента може да се види в парка на НДК, а композициите са съпроводени със стихотворения, писани за столицата ни от Христо Смирненски, Димчо Дебелянов, Николай Лилиев и Атанас Далчев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР