Още 4 етажа в Пирогов ще бъдат освободени за прием

...
Още 4 етажа в Пирогов ще бъдат освободени за прием
Коментари Харесай

Пирогов отваря още 4 етажа за болни с ковид

Още 4 етажа в " Пирогов " ще бъдат освободени за банкет на  заболели с ковид. Това значи, че ще има и още 200 кревати за настаняване на инфектирани,  обяви шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов пред Би Ти Ви.

 Така няма да бъде върнат нито един пациент, пристигнал с кола за спешна помощ. Той ще се поема от триажа, който ще преценя дали болният е за реанимация, или за някое от другите отделения.

Част от триажа ще се прави още пред болничното заведение във фургоните, които са ситуирани от през днешния ден пред входа на " Пирогов ". Там на всеки дошъл се дава пулсокситометър за премерване на сатурацията на кислорода в кръвта. Ако тя е под 90, пациентът се приема с преимущество пред останалите, изясни проф. Балтов.

По думите му болните медици в " Пирогов " са към 30. Те обаче се заразяват не в болнична среда, а във външна, при лекуване на заболели и срещи с други хора. " Пирогов " не е гнездо на болестта, има най-вече излекувани сътрудници, сподели проф. Балтов.

Според него твърдите ограничения не закъсняват. Ако хората не престават да съблюдават ограниченията - дисциплинираност, отдалеченост, носене на маски и взаимност, нещата ще се контролират и ще се влезе в плато.

От през днешния ден и Министерство на вътрешните работи стартира да оказва помощ на РЗИ. Според проф. Балтов това ще е задоволително, с цел да бъдат карантинирани всички контактни.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР