Осезаемо италианско присъствие се очаква във Формула Е в бъдеще.

...
Осезаемо италианско присъствие се очаква във Формула Е в бъдеще.
Коментари Харесай

Maserati ще представи отбор от Формула Е през 2023 година

Осезаемо италианско наличие се чака във Формула Е в бъдеще. Maserati възнамерява да показа тим в серията надпревари с електрически мотори през 2023 година, като стане първата марка от страната, която ще направи това.

Автомобилният производител се завръща към конкуренцията за едноместни коли за първи път от повече от шест десетилетия. Припомняме, че компанията управляваше сполучлив тим от Формула 1 през 50-те години на предишния век и нейният двуместен MC12 сграбчи общо 14 трофеи в серията спортни коли FIA GT сред 2004 и 2010 година. 

Сега Maserati възнамерява да приложи наученото досега и по пистите на Формула E с гамата Folgore EV. „ Това на процедура ще бъде нашата софтуерна лаборатория за ускорение на създаването на високоефективни електрифицирани коли и образован програмен продукт за нашите спортни коли “, разяснява старши вицепрезидентът на компанията Жан-Марк Фино.

Формула Е (ABB FIA World Formula E Championship) е авто шампионат за едноместни открити болиди с електрическо задвижване под егидата на Международната автомобилна асоциация (ФИА). Дебютното съревнование във Формула Е е на 13 септември 2014 година в Пекин.

A тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР