Осемнадесетата учителска спартакиада се проведе в курортен комплекс Св. Св.

...
Осемнадесетата учителска спартакиада се проведе в курортен комплекс Св. Св.
Коментари Харесай

Златни и сребърни медали за ямболските учители на осемнадесетата учителска спартакиада във Варна

Осемнадесетата учителска спартакиада се организира в курортен комплекс „ Св. Св. Константин и Елена “ във Варна.

Тя се реализира с поддръжката на Синдиката на българските учители (СБУ), Българската работническа федерация „ Спорт и здраве “ (БРФ) и Министерството на младежта и спорта.

Община Ямбол се показа с два тима по дартс и изрично завоюва първо и второ място в отборната и самостоятелната конкуренция. Участниците бяха Анатолий Иванов от Професионална гимназия по туризъм „ Алеко Константинов “, Димитър Плачков от Средно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “, Андреан Илчев от Гимназията по строителство, архитектура, графика и дизайн „ Кольо Фичето “ и Милен Костов от Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „ Никола Вапцаров “.

В отборното съревнование Андреан Илчев и Милен Костов завоюваха първо място, купа и златни медали.

Димитър Плачков и Анатолий Иванов завоюваха второ място, купа и сребърни медали.

В самостоятелната конкуренция Димитър Плачков се показа ослепително за следващ път и сграбчи златния орден, а неговият сътрудник Милен Костов завоюва среброто.

Наградите от конкуренцията връчи министърът на образованието и науката проф. доктор Сашо Пенов, а на събитието участваха още Янка Такева, ръководител на СБУ, кметът на Варна Иван Портних и Десислава Ягодин – ръководител на БРФ „ Спорт и здраве “.

На надпреварата участваха над 400 учители, състезаващи се в единадесет типа спорт.

Участието и триумфът на ямболските учители се реализира с позитивното отношение към спорта и финансовата поддръжка на Община Ямбол.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР