Осеммесечният Александър К. е роден в Томск (Русия) без очни

...
Осеммесечният Александър К. е роден в Томск (Русия) без очни
Коментари Харесай

Дете се родило без очи и майка му го изоставила. Но на Коледа той срещнал семейство!

Осеммесечният Александър К. е роден в Томск (Русия) без очни ябълки заради синдром на антофталмия SOX2.

Това е доста рядко нарушаване: известни са единствено три такива случая. Лекарите споделят, че като изключат това бебето е „ изцяло крепко “.

Биологичната майка на Александър схванала за неговия недостатък на 31-та седмица от бременността. След раждането тя се отказала от бебето.

 дете-без-очи

За благополучие, личният състав на приюта, където дребният Сашко се озовал, разгласи тази седмица, че е намерил за него „ топло и любящо “ семейство.

Светлана Сирова, журналистката, която за пръв път описа историята на Саша, написа:

„ Детето отива в огромен град с добра медицина, учебни заведения и кръжоци. Той ще има сестри и лятна вила през лятото.

Благодаря още веднъж на всички, които не бяха безразлични към ориста на бебето, и изключително на тези фамилии, които, особено поради Саша, започнаха да изготвят документите. Те бяха няколко и всички от тях бяха прелестни! “.

През октомври, когато почнал процесът по осиновяване, лекарят Татяна Рудникович споделила, че Сашо „ минава през всички нормални прегледи и проби, като всяко дете на тази възраст. Всичко е наред с него “.

 дете-без-очи

Наскоро Саша дружно с здравна сестра отпътували за Санкт Петербург, където получил първите протези. Лекарите възнамеряват да образуват очни ябълки за детето. Това ще се направи, с цел да се избегне дисторция на лицето на момчето, само че съгласно експерти той в никакъв случай няма да може да вижда.

Но по тази причина пък към този момент си има семейство – и това е най-важното!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР