Осем работни групи в сферата на туризма започват работа по

...
Осем работни групи в сферата на туризма започват работа по
Коментари Харесай

Осем работни групи започват работа по нов Закон за туризма

Осем работни групи в областта на туризма стартират работа по правенето на текстовете по новия Закон за туризма от идната седмица, заяви за Хоризонт презседателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.

Над 300 души - представители на компании, неправителствени организации и специалисти са показали интерес да вземат участие в законотворчеството.

Работните групи са от хотелиери, ресторантьори, туроператори, планински водачи и екскурзоводи, ръководство на собствеността, обучение в туризма, кадрова политика, маркетинг и реклама. Предстои да бъде изработен разбор на в този момент настоящия закон, както и да бъдат направени съответните оферти за нов, по-добре работещ закон за туризма. Той би трябвало да бъде подготвен до края на годината.

Председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров акцентира:

" Това значи, че за пръв път от доста години браншът гледа в една посока и хората, участниците и компаниите разчитат на една нова нормативна уребда, която да им оказва помощ да се развиват ".

Подготвя се и обединяването на браншовите организации в една или четири на брой националнопредставителни организации:

" Ще дават отговор за рекламата, една част от бюджета наложително ще отива за обучение, ще има глава, която ще оказва помощ за членуване в международни организации. Една единна браншова организация би решила казуса и с туристическата полиция, и с работата на черно, би направила по този начин, че браншът да има правила, които се съблюдават от вътрешната страна ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР