Осем души, заседнали на лифт на стотици метри над пролом

...
Осем души, заседнали на лифт на стотици метри над пролом
Коментари Харесай

Спасиха децата, заседнали на лифт в Пакистан

Осем души, заседнали на въжен превоз на стотици метри над пролом в Пакистан, бяха избавени.

Стигна се до намесата на командоси от армията, които организираха сложна интервенция по евакуирането на шест деца и двама възрастни благодарение на хеликоптери и спонтанен въжен превоз.

Драматичната преживелица с благополучен край стана във високопланински регион в Северозападен Пакистан покрай границата с Китай. Първоначално бяха извадени две от децата, а след това и останалите – благодарение на по-малка кабина на лифта. Всички получиха първа помощ.

 
Първо трима-четирима души влязоха в кабинковия въжен превоз, по-късно и ние, осем души, тръгнахме с лифта. Когато стигнахме доникъде, едно от въжетата се скъса и кабинката увисна. Бяхме уплашени и смутени. Когато дойдоха военните, почувствахме, че имаме късмет да оцелеем и ще ни спасят.
Ата Улах – избавен възпитаник

Шестимата възпитаници са на възраст сред 11 и 15 години. Те са в положително здравословно положение. Операцията прикова вниманието на цялата страна, като доста хора следяха на тв приемници дейностите на спасителите.

Служебният министър председател на Пакистан Анвар ул Хак Какар поздрави командосите за проявените храброст и професионализъм при избавителната интервенция. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР