Осъзнаването на партиите, че трябва да поемат някаква политическа отговорност,

...
Осъзнаването на партиите, че трябва да поемат някаква политическа отговорност,
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ, БСП и ДПС могат да направят кабинет, което не е за добро

Осъзнаването на партиите, че би трябвало да поемат някаква политическа отговорност, за жалост, ще ни води в, според мен, извънредно неподходяща обстановка – да се излъчи кабинет с поддръжката на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Това съобщи политологът Слави Василев в предаването  " България, Европа и светът на фокус "  на Радио " Фокус " .

Според него този кабинет ще бъде " облечен в някаква благовидна формула и това ще нарежда политическата карта в напълно нова посока ".

" Ще вземат властта от президента Радев, от служебния кабинет, и ще могат тези партии, които държат кабинета в ръцете си, а точно хипотезата ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия – ще вземат самодейността на политическия дневен ред в България и това не считам, че е за положително ", уточни Василев.

" Коалицията ГЕРБ-БСП-ДПС е неособено устойчива като структура, учредена на никакви цели и никакви трайни политики, които биха могли да отведат българското общество напред. Това нарежда " Продължаваме промяната " като свястната опция на тези, които ние преди години наричахме " статукво " и това циментира събитията в едно доста неприятно, съгласно мен, направление, а точно, че ръководещи и съпротива, аз ги поставям в един кюп, обединения и водачи, които нямат необикновен небосвод, с изключение на да стигнат до властта, да употребяват нейните благини за чисто партийна цел ", проучва Василев.

Политологът е на мнение, че сходно държавно управление би могло да отиде оттатък хоризонта на локални избори. Той добави, че при подобен сюжет печеливш от позиция на гласоподаватели ще бъде " Продължаваме промяната “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР