Осъзнаването на нелепата политика на управляващите, която декапитализира “Булгартрансгаз“, която

...
Осъзнаването на нелепата политика на управляващите, която декапитализира “Булгартрансгаз“, която
Коментари Харесай

Радев с мощна атака по управляващите: Насилват Конституцията! Нека гарантират приемането в Шенген

Осъзнаването на нелепата политика на ръководещите, която декапитализира “Булгартрансгаз “, която не вкара една стотинка в бюджета, само че ни злепостави като обезсърчителен сътрудник в Европа, не е вследствие на самоосъзнаване, а на дипломатически скандал и напън от страна на Унгария.
Управляващите дължат пояснение за ощетяване на националния интерес и за саботиране пълноценната ни европейска интеграция. Това съобщи президентът Румен Радев преди заминаването си за Косово във връзка приемането на България в Шенген, което беше възпрепятствано поради налагането на директна такса за природен газ.
„ Призовавам ръководещите, макар че изгубиха 2 месеца с тази бариера, най-малко в оставащите дни до Нова година да ни подсигуряват пълноценното приемане в Шенген. Да припомня, че с доста дипломация и старания по време на служебните държавни управления успяхме да реализираме съответен ангажимент за октомври. За страдание този подтик не беше развъртян “, сподели той, представен от Блиц.
„ Политическото двуличие има висока цена. Тази цена не се заплаща от политиците, а от жителите и бизнеса. Съвсем до неотдавна водачите на Политическа партия и Демократична България се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и би трябвало да бъдат държани надалеч от властта. Днес те ръководят дружно, изнасилват Конституцията дружно и дружно щели да ни избавят от корупцията. Това е толкоз зловонно, че миризмата стига до всеки, който търси мотив да ни спре за Шенген “, уточни президентът.
По отношение на двойното поданство и неговата позиция преди години по тази тематика, той съобщи: „ Вие вършиме ли разлика сред приобщаване на българи по рождение към ръководството на страната, придобили двойно поданство, и настоящето решение за вкарване в ръководството и Народното събрание на чужденци с български паспорт? Правите ли разлика сред това, което споделих – страни от Европейски Съюз, и настоящето отваряне за всички страни от целия свят? Правите ли разлика сред средата за сигурност тогава и трагичното ѝ утежняване в този момент? “
„ Или не осъзнават какво вършат или го вършат за съответни хора “, счита президентът.
„ Например да има предварителна индулгенция за хора, които и в този момент са ръководството или пък към този момент имат набелязани хора, които ще влязат в ръководството при ротация или идващ парламент “, добави той.
Той напомни своите старания за по-лесно гласоподаване на българите в чужбина. „ Ние занапред вършим противоположното – ние необятно отваряме порти за чужденци с български паспорти и в ръководството и в Народното събрание на страната “, уточни той.
„ С измененията в Конституцията болшинството явно извършва следващия стадий от оня сюжет, от който получихме запис на Политическа партия, който доста бързо се не помни. Явно апетитът им за власт не се побира в Конституцията и тя трябвшае да бъде пренаписана. Тези промени неизбежно ще доведат до рецесии. Ние занапред ще виждаме резултат от това, което сътвориха. И аз ще сезирам Конституционния съд по тези въпроси “, безапелационен беше Радев.
По този въпрос към този момент се работи: „ Мога да кажа, че се работи доста съществено – освен в президентството. Вие виждате апела на изтъкнати конституционалисти за това какво стана и какво не трябваше да става и по какъв начин да се поправи “.
Радев уточни, че няма желание да постанова несъгласие на закона за бюджета, само че ще следи дали ще се извърши замисълът „ в идната година да стартира подготовката за продажба на земи през 2025 година “
Президентът Румен Радев отпътува на двудневно посещаване в Република Косово. Освен срещи на четири очи с президента, с министър-председателя и с кмета на Прищина, в програмата на визитата на президента са планувани и диалози с представители на локалната българска общественост, както и среща с българския контингент в състава на Международните сили за сигурност KFOR. Сред тематиките са европейската вероятност на Косово, както и бъдещето на българската общественост в страната.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР