Осъденият за присвояване на средства и избягал във Франция бивш

...
Осъденият за присвояване на средства и избягал във Франция бивш
Коментари Харесай

Осъден банкер обяви, че стои зад бунтовете в Казахстан

Осъденият за заграбване на средства и избягал във Франция някогашен основен изпълнителен шеф на казахстанската „ Българска телеграфна агенция Банк “ Мухтар Аблязов се разгласи за водач на митингите в някогашната руска република.

„ Възприемам себе си като водач на опозицията. Всеки ден протестиращи ми се обаждат и ме питат: "Какво да вършим? Ние сме тук: какво да вършим? ", разгласи банкерът, представен от "Ройтерс ".

Той беше безапелационен, че събитията в страната са резултат от вътрешни процеси и Западът няма общо с рецесията, почнала като неодобрение против цените на горивата и ескалирала поради други дълго прикривани социално-политически процеси.

През 2017 година съдът в Алмати даде на Аблязов 20-годишна присъда поради заграбване на средства от „ Българска телеграфна агенция Банк “, като съгласно Националното бюро за битка с корупцията общият размер на вредите, нанесени от някогашния банкер, надвишава 7,5 милиарда $, напомня бТВ.

Той обаче твърди, че присъдата е политическа и стана опозиционен деятел. Неговото придвижване „ Демократичен избор на Казахстан “ беше неразрешено от управляващите през 2018 година Година по-късно той е апетитен за една от движещите сили зад митингите в Нур Султан и Алмати по време на президентските избори.

Междувременно правоприлагащите органи на Казахстан задържаха 3706 души по отношение на безредиците в страната, заяви телевизионният канал Хабар-24, базирайки се на оперативния щаб за битка с тероризма. Сложна остава обстановката в Алмати, където не престават престрелките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР