Осъден на смърт за двойно убийство бе екзекутиран в четвъртък

...
Осъден на смърт за двойно убийство бе екзекутиран в четвъртък
Коментари Харесай

Екзекутираха мъж за двойно убийство от преди близо 35 години

Осъден на гибел за двойно ликвидиране бе екзекутиран в четвъртък вечерта във Флорида, заяви локалният канал CBS12.

Майкъл Ламбрикс е получил инжекция със смъртоносна доза субстанции, откакто последната му молба е била отхвърлена, съобщи Агенция Франс Прес.
 
FL executes Michael Lambrix by lethal injection for 1983 murders of 2 people after a night of drinking
— First Coast News (@FCN2go) Петдесет и седем годишният Ламбрикс е наказан за две убийства през 1983 година. Той постоянно е твърдял, че е почтен и е повтарял това в продължение на три десетилетия, отбелязва БГНЕС.

Присъдата на мъжа е за убийствата на Кларънс Мур и Алиша Брайънт след дълго празненство в Лабел, на 30 километра североизточно от Форт Майърс.
 
Ламбрикс и съквартирантът му Франсис Смит срещнали жертвите в бар и се върнали в караваната си, с цел да ядат спагети и да продължат празненството, настояват прокурорите. По някаква причина Ламбрикс предиздвикал Мур за излязат на открито, а 20 минути по-късно изискал и Брайнт да излезе, споделя в свидетелските си показания Смит. Той твърди, че Лабрикс се върнал самичък след убийствата, а облеклата му били задачите в кръв. Двамата дояли спагетите, заровили телата и се измили, твърди още Смит.
 

От своя страна Л амбрикс твърдеше, че Мур е умъртвил Брайънт, а по-късно при самоотбрана той е умъртвил Брайънт.
 
BREAKING: Convicted killer Michael Lambrix executed by State of Florida at 10:10 PM.
— Greg Angel (@NewsGuyGreg) „ Това няма да бъде екзекуция, а невъзмутимо ликвидиране ” , съобщи той ден преди осъществяването на присъдата пред публицисти, говорейки от пандиза.

Във Флорида не се изисква единогласие на правосъдните заседатели, с цел да бъде наказан на гибел обвинен.
As FL prepares to execute Michae Lambrix, I offer a reflection as a witness to the execution of Mark Asay
— Greg Angel (@NewsGuyGreg)

Върховният съд на Съединени американски щати отсъди през 2016 година, че тази процедура нарушава Конституцията. Но правораздаването във Флорида реши, че присъдите, произнесени преди юни 2002 година, остават в действие . Съседният щат Алабама също предвиждаше екзекуция в четвъртък, само че федерален съд я отсрочи, защото процедурата разрешава щатският основен прокурор да я апелира.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР