Оркестърът за народна музика на БНР открива своя 69-ти творчески

...
Оркестърът за народна музика на БНР открива своя 69-ти творчески
Коментари Харесай

Оркестърът за народна музика на БНР открива сезона си

Оркестърът за национална музика на БНР открива своя 69-ти креативен сезон през днешния ден от 19:00 часа в Първо студио на БНР. " Подготвили сме извънредно забавни типичен и премиерни заглавия, изпълнени от солистите на оркестъра Недялко Недялков, Костадин Генчев, Кръстьо Димов, Пейо Пеев, Петьо Костадинов, Иван Цонков и Мартин Владимиров, за който това е и премиера като част от състава. Ще чуете нови пиеси от Недялко Недялков, Ангел Димитров и Костадин Генчев. И това е единствено началото. Очаква ни един пъстър, пъстър сезон с одобрени и нови планове " - споделя диригентът на състава Димитър Христов.Билетите за откриващия сезона концерт към този момент са разпродадени.  Оркестър за национална музика

Оркестърът за национална музика на БНР е основан през 1952 година с концепцията за богата звукозаписна активност за попълване фонда на радиото. През годините съставът съумява по едно и също време да съхранява богатите фолклорни обичаи, с които България е известна по света и да уголемява музикалните граници и хоризонти със средствата на една съвременна интерпретация.

Всеки концертен сезон на Оркестъра за национална музика на БНР по традиция показва ярки планове и едни от най-големите имена в българската национална музика.

Билети за концертите може да закупите в Рекламно-информационния център на БНР
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР