Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се завръща в България

...
Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се завръща в България
Коментари Харесай

Оркестърът на двореца Шьонбрун се готви за София

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се завръща в България с концерт под намерено небе. Гала вечерта е отдадена на творчеството на австрийската музикална династия Щраус. Събитието ще се случи на 8 август на площад " Свети Александър Невски ". Началният час на концерта е 20:30 ч. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и двама солисти ще потопят публиката в музикалния свят на фамилия Щраус. Специално светлинно-визуално шоу ще добави магията под звездите. В антракта сред двете концертни елементи присъстващите ще имат опция да се насладят на чаша Sekt.

Концертите на Оркестъра в София и Пловдив в коледните дни на 2021-ва минаха при претъпкани зали и мощно очарована аудитория. Сега майсторите идват с обогатена и доста по-широкообхватна стратегия, напълно формирана към творбите на династията Щраус. Гастролът е в концепцията на второто най-значимо събитие за Виенската филхармония – летния концерт под намерено небе, който се организира в пъстрите градини на забележителния замък Шьонбрун. Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена има дълготраен опит в работата с реализатори на оперетна музика и неслучайно тъкмо той вече четвърт век е фаворизиран да свири в някои от най-красивите и сантиментални крепости в света. 

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена има международен състав. Сформиран е през 90-те на предишния век. Замислен като туристическа атракция първоначално, той бързо натрупва известност. През годините гостува в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай, където е посрещнат възторжено от локалната аудитория. Трупата остава вярна на виенския музикален жанр и интерпретирането на композиторите на виенската класика, заради което няма конкуренция в австрийската столица.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР