Орхидеите са едни от най-великолепните растения по цял свят. Вероятно

...
Орхидеите са едни от най-великолепните растения по цял свят. Вероятно
Коментари Харесай

Ако искате да спасите УМИРАЩА орхидея, незабавно направете това

Орхидеите са едни от най-великолепните растения по целия свят. Вероятно това е съществена причина хората да ги отглеждат и да поставят за тях неимоверно доста грижи.

Ако в един миг станете очевидци на умираща и увяхваща орхидея, не бързайте да я изхвърляте. Ще споделим с вас трик, с помощта на който ще спасите растението и още веднъж ще го върнете към живота.

Как да спасим орхидеята?

В природата се срещат най-различни типове орхидеи, само че единствено една дребна част от тях разрешават да ги отглеждате в саксия.

Някои от най-опитните градинари са безапелационни в това, че увяхващо цвете може да се върне към живот, в случай че му извършите парещ душ.
 Ако поливате орхидеята по този начин, вие я обричате на гибел Ако поливате орхидеята по този начин, вие я обричате на гибел
Любителите на божествено красивото цвете не са малко. И всички те са наясно с това, че растението си има своите характерни потребности. То се...

Ето по какъв начин би трябвало да бъде осъществено реанимирането на орхидеята:

• Полейте я с вода със стайна температура.

Ако виждате, че орхидеята е към края си, побързайте да я полеете няколко пъти с вода със стайна температура. Оставете я дружно с подложката за 15 минути, не повече.

• Веднага след този душ започнете да я поливате с гореща вода. Постепенно разхлаждайте, до момента в който температурата на водата не доближи до към 45 градуса.
 Кой да допусна, че красивата орхидея крие тези ОПАСНОСТИ Кой да допусна, че красивата орхидея крие тези ОПАСНОСТИ
Напоследък от ден на ден хора отглеждат орхидеи. Малцина се задоволяват с хубостта единствено на едно растение. Ако един път се престрашите да вн...

Едва по-късно можете да премахнете подложката на саксията.

• Идва ред на идващ душ. От дренажните дупки би трябвало да стартира да тече гореща вода. 10 секунди е изцяло задоволително. Не прекалявайте с продължителността на горещия душ.

• Накрая сложете в подложката тор и вода. Дръжте няколко минути и излейте течността от подложката.

Това е всичко, което да извършите, в случай че желаете цветето да се съживи съвсем на момента.



Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР