Организираните фенове на Ботев Пловдив призоваха в отворено писмо общинските

...
Организираните фенове на Ботев Пловдив призоваха в отворено писмо общинските
Коментари Харесай

Феновете на Ботев Пловдив искат извънредна сесия на общинския съвет

Организираните почитатели на Ботев Пловдив приканиха в отворено писмо общинските съветници на града неотложно да предизвиквате свикването на изключителна сесия на Общински съвет Пловдив, на която да бъде признато решение, с което категорично да се укаже на кмета на Община Пловдив обезпечените спомагателни 12 млн. лева за дотъкмяване на строителството на стадион „ Христо Ботев ” да бъдат разходвани целево и предпочитано за цялостното създаване на козирката на стадион „ Христо Ботев ”. Феновете се тормозят, че парите ще бъдат изхарчени за други действия по стадиона. Публикуваме целия текст на отвореното писмо.
Прочетете още
" На 23.06.2022 година в Общински съвет Пловдив бе прегледано предложение на кмета на Община Пловдив да бъде изтеглен заем, нужен за построяването на няколко спортни обекта на територията на града.

В хода на разискването господин Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, осведоми присъстващите в залата, че част от този заем, а точно 12 млн. лева, са нужни за финансиране строителството на стадион „ Христо Ботев, защото обезпечената до момента сума, в размер на 25 млн лева, е незадоволителна за цялостното създаване на козирката за стадиона.

Със свои изявления господин Здравко Димитров неколкократно увери общинските съветници, че в случай че одобрят заема, то плануваните за довършването на стадион „ Христо Ботев ” 12 млн. лева ще бъдат изразходвани за цялостното довеждане докрай на козирката на стадиона.

Една от аргументите болшинството от присъстващите в залата общински Съветници да поддържа предлагането на кмета и да утвърди изтеглянето на заема е фактът, че получи персоналните му уверения, че парите ще бъдат изразходени целево и по предопределение.

Днес, единствено няколко месеца по-късно, научаваме, че кметът на Община Пловдив се кани да не извърши решението на Общински съвет Пловдив, като допусне спомагателните 12 млн. лева да не бъдат разходвани целево и предпочитано за цялостното създаване на козирката на стадион „ Христо Ботев ”.

В тази връзка и поради огромния публичен интерес Ви молим неотложно да предизвиквате свикването на изключителна сесия на Общински съвет Пловдив, на която да бъде признато решение, с което категорично да се укаже на кмета на Община Пловдив обезпечените спомагателни 12 млн. лева за дотъкмяване на строителството на стадион „ Христо Ботев ” да бъдат разходвани целево и предпочитано за цялостното създаване на козирката на стадион „ Христо Ботев ”.

Молбата ни е незабавна, защото, по наша информация, строител и възложител бързат да разходват част от отпуснатите 12 млн. лева не по предопределение.

С почитание:

КПБП, Сдружение ПФК Ботев, Бултрас "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР