Старши треньорът на Каляри Клаудио Раниери си тръгва, съобщиха от

...
Старши треньорът на Каляри Клаудио Раниери си тръгва, съобщиха от
Коментари Харесай

Човекът направил Лестър шампион във Висшата лига се пенсионира

Старши треньорът на Каляри Клаудио Раниери си потегля, оповестиха от клуба. Очаква се 72-годишният експерт да постави завършек на кариерата си и да излезе в заслужена отмора.
Прочетете още
Раниери съумя да остави Каляри в елита на италианското състезание и през идната акция. В предпоследния кръг от сезона отборът от Сардиния победи като посетител Сасуоло с 2:0, което донесе огромна наслада измежду близо 4000 фена, които бяха пропътували огромно разстояние.

Раниери имаше контракт с Каляри за още една година, само че двете страни са се разбрали за предварителното му преустановяване. Специалистът заложи на състав от млади футболисти, които оправдаха упованията му.

Това беше втори интервал на Раниери отпред на Каляри. И при първия си престой сред 1988 и 1991 година, и в този момент, той съумя да завоюва промоция за Серия “А ”.

Най-голямото достижение на италианеца, несъмнено, е спечелването на купата в Англия с Лестър през 2016 година. Постижението се смята освен за най-голямата сензация в историята на футбола.

През кариера си той е водил още тимове Наполи, Фиорентина, Валенсия, Атлетико Мадрид, Челси, Парма, Ювентус, Рома, Интер, Нант, Фулъм, Сампдория и Уотфорд, както и националния отбор на Гърция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР