Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев подписа договор за

...
Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев подписа договор за
Коментари Харесай

Община Асеновград доставя нови електрически автобуси

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев подписа контракт за финансиране на план „ Внедряване на екомобилност в община Асеновград и създаване на велоалеи на територията на община Садово “. Припомняме, че в края на предходната година асеновградската общинска администрация изготви и подаде план по процедура: „ Екологосъобразна подвижност “ на Националния проект за възобновяване и резистентност. Наскоро плановото предложение получи утвърждение, като преди дни се подписа и договорът за безплатна финансова помощ. Общата стойност на плана е 8 320 267 лева
Прочетете още
По отношение на община Асеновград се планува закупуване на 7 бр. нови електрически рейса с нулеви излъчвания. Два от тях ще са по-големи – със 73 места. Те ще обслужват най-натоварената линия №4. Останалите 5 ще са по-малки - с 56 места. Те ще обезпечават превозването на пътуващи по другите линии на градския превоз. Предвижда се също по този начин и създаване на 7 бр. зарядни станции - по една за всяко транспортно средство.

Съгласно условията на програмата, редом с кандидатстването по процедурата се организира и публичната поръчка за избор на реализатор за доставка на транспортните средства и зарядните станции. Вече има определена компания, с която следва да бъде подписан контракт. Реализирането на плана е още една стъпка на общинската администрация по повод запазване на околната среда, понижаване замърсяването на въздуха и обезпечаване на по-комфортен публичен превоз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР