Организирана престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и

...
Организирана престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и
Коментари Харесай

Разкриха организирана престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и измами в Пловдив

Организирана незаконна група за данъчни закононарушения, пране на пари и измами беше разкрита в Пловдив.

Тя се е занимавала с онлайн продажби на китайски строителни принадлежности. Измамниците са представяли стоката за немска, като са подменяли етикетите с тези на скъпа и известна марка.

По този метод са натрупали обороти за милиони левове. Десет души са арестувани.

При профилираната интервенция са претърсени над 30 адреса. На пристанище Варна са арестувани няколко контейнера със стока. Обиските не престават.

" В резултат на осъществената акция са арестувани голям брой лица и са конфискувани огромен размер материални доказателства и е прекъсната активността на групата, която е нанасяла обилни вреди и на държавната хазна, а по този начин също и на обособени лица ", съобщи Ваня Христева, областен прокурор на Пловдив.

Петчленно семейство от Пловдив е в основата на лъжливата скица. В едно от многото претърсени пространства е открит триетажен склад, цялостен с принадлежности безусловно от пода до тавана, описаха проверяващите.

" Оборотите, които лицата са осъществили, са в извънредно огромни размери. За 2022 година те са в границите на 2,5 милиона, а за миналата 2023 година имаме данни, че оборотите възлизат на 3 милиона лв.. За тези обороти лицата не са плащали безусловно никакви налози. А получените облаги са изпирали посредством закупуването на парцели и скъпи коли ", добави старши комисар Георги Чергов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

" 14 автомобила, огромната част от които са от клас, който може да бъде избран като първокласен. Тези коли и парцели са били закупувани от нашите към този момент обвинени с приходи от порядъка от 0 до 390 - 400 лв. на месец – това, което са обявили като свои приходи ", сподели още Галя Андреева-Минчева, наблюдаващ прокурор.

Всички 10 арестувани към този момент са с повдигнати обвинявания. Предстои съдът да реши какъв брой от тях ще останат за непрекъснато в ареста.

Репортер: Николай Райшинов

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР