Организирана престъпна група е заловена при специализирана акция на МВР

...
Организирана престъпна група е заловена при специализирана акция на МВР
Коментари Харесай

Заловиха престъпна група, планирала убийствата на полицаи и магистрати

Организирана незаконна група е хваната при профилирана акция на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП. Тя се е занимавала с разпространяване на опиати и е изготвяла описи на служители на реда и магистрати, които е трябвало да бъдат нападнати или убити.

Това разгласи на конференция началникът на профилираната прокуратура Иван Гешев.

При спецакция са арестувани 13 души, като 10 от тях остават в ареста. Други 4-ма се търсят.

За главатар на групата е апетитен сина на известния нарушител Йоско Костинбродския - Иван.

„ Десет души са с мярка за неотклонение задържане под стража. Четирима са оповестени за общодържавно търсене. Престъпната група е в полезрението ни от 2-3 месеца и залавянето на ядрото й беше на Шипка. Тази група е съставила лист със чиновници на Министерство на вътрешните работи и на Спецпрокуратурата, по отношение на които са се възнамерявали, съгласно доказателствата, телесни повреди, в това число и убийства “, сподели Гешев.

Той изясни, че готвените дейности по отношение на служители на реда и магистрати са били поради това, че тези чиновници са работили интензивно върху други следствия, обвинени и подсъдими, които са членове на тази група и освен.

Ръководителят на спецпрокуратура добави, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи и магистратите са станали неуместни за незаконната група, тъй като не са взимали подкупи, заради което разкриваемостта е повишена.

Гешев разкри още, че чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи е бил наблюдаван, от лице, което е престъпно проявено, както и, че и върху двама прокурори е бил извършен напън.

Вижте още:

Радев: Убийствата в другите страни са повече

Борисов за убийството на Пелов: Много се накарах на Министерство на вътрешните работи

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР