Организираме честванията за Трети март, нямаме инструкция за тих бойкот“

...
Организираме честванията за Трети март, нямаме инструкция за тих бойкот“
Коментари Харесай

От МС разкриха истината за Трети март: Нямаме инструкция за „тих бойкот“ на празника!

Организираме честванията за Трети март, нямаме директива за „ спокоен протест “ на празника. Така реагираха от държавното управление на информацията, че документ, подписан от премиера Денков и вицепремиера Габриел, съдържа указания за „ безшумно “ честване на националния празник,.
Правителството не е излизало с директива за „ спокоен протест “ на Националния празник – Трети март, обявиха за медията от кабинета на вицепремиера Мария Габриел.
Такъв документ не е получаван и в Движение за права и свободи, и в ГЕРБ, оповестиха от централите на двете партии.
Участваме интензивно в организацията на всички празнувания по този начин, както би трябвало, увери персонално госпожа Габриел.
Както към този момент написахме преди час „ Скандален документ, излязъл от Министерския съвет, се популяризира апокрифно в затворени фейсбук групи и в институции на локалната власт, които ни алармираха.
Документът съдържа „ Инструкции за отпразнуването на т. н. „ Национален празник – 3 – ти март “ през актуалната 2024 година.
А задачата му е: „ Изкореняване на обичаи и обстоятелства, свързани с мита „ Освобождение на България от Османско робство “.
В „ документа “ написа още: „ 2. Да не се разпространяват и насърчават визитите на монументи от рода на Шипка, Плевенска епопея, Цар Освободител и други сходни.
Да не се излъчват материали – художествени или документални филми, свързани с „ Освобождението “.
Близките до властта масмедии да изготвят материали, омаловажаващи смисъла на „ Руско-турската война от 1877-78 година “.
Лоялните към нашето ръководство и власт малките екрани да не излъчват филми като „ Пътят към София “, „ София Вревская “, „ Под игото “ и други, величаещи ролята на Русия и войната от 1877-78 година “.
Нищо от това не е правилно, обявиха изрично от ръководещото болшинство като подчертаха, че в напрегнатата обстановка някой се пробва да дестабилизира страната, играейки си с най-тънките усеща на българите.
Този път пристигна светкавична реакция от ръководещите, с цел да бъдат пресечени каквито и да е спекулации с честването на Трети март, предава Епицентър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР