Организира се протест срещу неговото отстраняванеСлужебният министър на околната среда

...
Организира се протест срещу неговото отстраняванеСлужебният министър на околната среда
Коментари Харесай

Владимир Милушев: Спрях джиповете към езерата

Организира се митинг против неговото премахване

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова уволни Владимир Милушев от поста шеф на Национален парк „ Рила “. Новината заяви самият Милушев във „ Facebook “, съобщава .

„ Мотивите в заповедта са несправяне със служебните отговорности. Общо взето това е липса на съгласуваност, липса на положително ръководство, липса на добър надзор. След като единствено няколко седмици по-рано в инспекция, осъществена от същото министерство, беше упоменато, че контролът на територията на Национален парк „ Рила “ е доста добър. Няколко седмици по-късно с тъкмо спорен претекст е връчена заповедта за освобождение “, коментира Милушев.

Със същата заповед е освободен и шефът на парк „ Пирин “ Валери Мечев. Милушев и Мечев бяха назначени за шефове на двата парка при започване на март от постоянния кабинет „ Петков “. Милушев признава, че е назначен без конкурс, само че повода била липса на време за процедурата.

Владимир Милушев счита, че за този интервал от 7 - 8 месеца е съумял да свърши доста работа в парк „ Рила “.

„ Успяхме да спрем например джиповете, които се качват нагоре към езерата. Успяхме, тъй като работихме дружно – с общината, с полицията, с районната дирекция по горите, с регионалната администрация “, посочи уволненият шеф.

Организира се митинг против неговото премахване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР