Организацията на обединените нации предупреди, че светът е изправен пред

...
Организацията на обединените нации предупреди, че светът е изправен пред
Коментари Харесай

ООН: Недостигът на акушерки в света застрашава милиони животи

Организацията на обединените народи предизвести, че светът е изправен пред изострен дефицит на акушерки, заявявайки, че милиони животи могат да бъдат избавени, в случай че казусът бъде решен, съобщи организация " Франс прес ".

Недостигът на 900 000 акушерки съставлява една трета от нужната световна акушерска работна мощ, се споделя в изследване, извършено взаимно от Фонда на Организация на обединените нации за популацията, Световната здравна организация и Международната конфедерация на акушерките.

Поради този проблем животът на милиони дами и новородени бебета е изложен на риск.

" Кризата с Covid-19 единствено утежни тези проблеми, като здравните потребности на дамите и новородените бяха неглижирани, акушерските услуги бяха лимитирани, а част от акушерките бяха пренасочени към други здравни служби ", се споделя в изказване на Организация на обединените нации във връзка изследването, обхващащо 194 страни.

Недостигът на този медицински личен състав " постанова в света заплащането на нечовечен кръвен налог под формата на предотвратими смъртни случаи ": счита се, че към 4,3 милиона живота годишно биха могли да бъдат избавени, в случай че има задоволително акушерки, се споделя още в изказването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР