Организацията на обединените нации (ООН) приветства решението на Израел да

...
Организацията на обединените нации (ООН) приветства решението на Израел да
Коментари Харесай

Отварят хуманитарен пропусквателен пункт в Ивицата Газа

Организацията на обединените народи (ООН) приветства решението на Израел да отвори прохода Керем Шалом, през който ще преминат филантропични помощи за Ивицата Газа, съобщи БГНЕС.
Международната организация прикани да се отвори и втори пропускателен пункт за прекосяването на филантропични служащи. Хуманитарна помощ е незабавно нужна в Ивицата Газа, откакто въздушните удари убиха над 200 палестинци там.
 Зюддойче Цайтунг: Израел е разграничен от нова фронтова линия Зюддойче Цайтунг: Израел е разграничен от нова фронтова линия
Избухналата гневна борба сред израелските евреи и израелските араби е по-опасна от борбата с Хамас в Газа, твърди Петер Мюнх...
" Ние горещо приветстваме отварянето на прелеза Керем Шалом за съществени филантропични доставки, " сподели Йенс Лаерке, представител на United Nations OCHA, пред кореспонденти в Женева. Той добави, че в този момент обособен пункт Ерез, също е отворен " за влизане и излизане на сериозно нужен филантропичен личен състав ".
Става ясно, че би трябвало да се поддържа филантропичен достъп до и отвън Газа за личен състав и артикули, и да се подхващат подобаващи ограничения за продължение на придвижването в региона.
Припомняме, че в Ивицата Газа на 10 май, откакто " Хамас " изстреля ракети в отговор на безпокойството в анексирания от Израел Източен Йерусалим. В Газа израелските въздушни удари са умъртвили общо 212 палестинци, в това число 61 деца. Ракети, изстреляни от палестински въоръжени групи, са умъртвили 10 души в Израел, в това число дете, съгласно чиновници от двете страни.
Конфликтът рискува да провокира филантропична злополука, като Организация на обединените нации съобщи, че към 47 000 палестинци са напуснали региона, до момента в който над 130 жилищни и търговски здания в анклава са унищожени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР