Организацията на най-големите икономики в света Г-7 e близо до

...
Организацията на най-големите икономики в света Г-7 e близо до
Коментари Харесай

Най-малко 15% корпоративен данък за бизнеса по света

Организацията на най-големите стопански системи в света Г-7 e покрай реализиране на единодушие за налагане на световен най-малък размер на корпоративния налог от най-малко 15%. Това уточни заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо пред Reuters.

„ Усещането ми е, че ще видите единна поддръжка измежду Г-7 “, споделя Адейемо. Думите му идват откакто Франция, Германия, Италия и Япония насочиха положителни мнения по отношение на предлагането на щатското финансово министерство за единна корпоративна данъчна ставка за едрия бизнес по света. Тази поддръжка може да се материализира по време на срещата на финансовите министри на страните от Г-7, която ще се организира в Лондон при започване на юни.

Около възможното приемане на унифицирана ставка царува оптимизъм откакто финансовото министерство на Съединени американски щати уточни, че би приело най-малък световен корпоративен налог от 15% или повече. Целта на предлагането е заслужено данъчно облагане на огромните компании, които оперират на голям брой пазари по света. Обсъжданата ставка от 15% е надалеч под предлагането на кабинета на Джо Байдън което предвиждаше най-малък корпоративен налог от 21% за приходите на щатските компании в чужбина и 28% налог за компаниите опериращи на локална почва. Авторитетното издание Financial Times също предава, че страните от Г-7 са покрай реализиране на единодушие към корпоративния налог за компаниите с световни интервенции.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейската комисия одобри проект за обединен режим за данъчно об...

Въпреки, че договарянията за новата данъчна система се водят сред 140 страни посредством Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), страните от Г-7, а точно Съединени американски щати, Япония, Германия, Англия, Франция, Италия и Канада, имат мощно въздействие върху това какво ще бъде крайното решение. Коментарите от Англия, където работи корпоративна данъчна ставка от 19%, към този момент са по-пасивни. Запитан дали би подкрепил предлагането на Съединени американски щати за 15% налог, английският министър председател Борис Джонсън насочи диалога към облагането на огромните компании като Alphabet Inc и Фейсбук Inc.

„ Постигането на интернационално съглашение за това по какъв начин се таксуват огромните цифрови компании е приоритет, като приветстваме обновения ангажимент на Съединени американски щати за реализиране на решение “, споделя Джонсън. Щатското предложение за минимална данъчна ставка се чака да бъде основна тематика по време на диалозите на предварителната среща на финансовите министри от Г-7, която ще се организира виртуално в края на тази седмица.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР