Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно. Това заяви

...
Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно. Това заяви
Коментари Харесай

Организацията на изборите на 9 юни върви спокойно, уверява ЦИК

Организацията на изборите на 9 юни върви умерено . Това съобщи представителят на Централната изборна комисия Росица Матева.

Тя уточни, че от 20.04.24 година съответните районните изборни комисии са почнали работата си по организацията на изборния развой. По думите й секции зад граница ще има в 60 страни. Най-много са те в Турция - 160 на брой, във Англия -131, в Германия - 122, в Испания - 64, в Съединени американски щати - 43. Общият брой на секциите в чужбина е 776.

Матева означи, че крайният период за подаване на заявление за гласоподаване зад граница изтича в 00:00 часа на 14 май.

Говорителят на ЦИК означи, че към днешна дата са се записали 10 партии и 8 обединения , като те ще вземат участие и в двата типа избори.

Матева акцентира, че от 25 април ЦИК ще стартира да приема документи за регистрация на инициативни комитети за издигането на претенденти за евродепутати. От същата дата започва и регистрацията на кандидатските листи в ЦИК на партии и обединения за изборите за европейски парламент, разясни тя.

По думите й 6 157 220 души могат да гласоподават за членове на европейския парламент, а 6 639 439 за Народно заседание. Матева посочи, че разликата в броя се дължи на условието за уседналост.
 Флашките на ЦИК за машините за гласоподаване са годни за потребление
Флашките на ЦИК за машините за гласоподаване са годни за потребление

Министерството на електронното ръководство е направило техническа проверка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР