Организацията е изключително тежка. Точките в Пловдив, които са заложени

...
Организацията е изключително тежка. Точките в Пловдив, които са заложени
Коментари Харесай

Междинни резултати от масовото тестване в Пловдив

Организацията е извънредно тежка. Точките в Пловдив, които са заложени в изследването, са 500 на брой на безусловно инцидентен принцип. Бяха образувани 9 екипа както от РЗИ, по този начин и стажант лекари доброволци от Медицинския университет. Не са спирали работа 4 цялостни дни или 5 от началото. Към сегашния миг са обходени 266 точки, единодушие имаме от 168 семейства - като проценти 63,2%. Имаме региони, в които поддръжката е над 70%. Това съобщи пред Българска национална телевизия Даниела Каназирева - регионален шеф на област Пловдив.
Според нея поддръжката в България е по-висока по отношение на проучването по отношение на други европейски страни, където процентът доближава 50.
Започва всеобщото тестване в Пловдив. Какво би трябвало да знаете
За близо седмица са обходени 5 региона в града под тепетата. Предстои проучването на 2 ромски махали с мобилни екипи. Започнало е и пробонабирането измежду рисковата група - медиците. До края на изследването има цяла седмица.
В срезовото изследване по европейски стандарти би трябвало да се изследват общо 1000 индивида - 800 инцидентни жители и 200 медицински лица, лекари, които работят на първа линия, те също са определени на инцидентен принцип от 6 пловдивски лечебни заведения с Коронавирус отделения.
До привършване на целия тест резултати няма да се афишират.
Няма нови позитивни проби в обкодиспансера в Пловдив - от 110 проби всички са негативни, изясни Каназирева.
Изследват се и обществените заведения. На територията на Пловдив и региона те са 52 в 11 общини. Проби за PCR проби са взети на 736 служителя и няма нито една позитивна досега. Но продължава контролът връху осъществяването на противоепидемичните ограничения там, изясни тя.
Пловдивска област няма доста случаи на ковид. За момента има към 10 души настанени в лечебни заведения, в града има задоволително кревати за вдишване на по-висока заболеваемост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР