Организаторите от Община Бургас съобщават още, че тазгодишното издание на

...
Организаторите от Община Бургас съобщават още, че тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Удължиха приема на песни за Бургас и морето

Организаторите от Община Бургас оповестяват още, че тазгодишното издание на състезанието ще показва по-голямо онлайн наличие , радио разпространяване на песните финалисти и настоящо телевизионно лъчение. Песните финалисти ще бъдат предавани, популяризирани и оповестени посредством всички вероятни канали за реклама, преди и след провеждането на финалната конкурсна вечер. Галаконцерт и награждаване на песни ще се организира в Летния спектакъл в Бургас. Конкурсът ще се организира през юли.

Освен премиите на журито и на публиката, тази година ще има и премия от Софийския университет " Свети Климент Охридски ". Тя ще е продуциране на ария на някой от изпълнителите. Наградата на Университета ще сътвори опция за правене на повсеместен артикул - ария и нейната медийна реализация.

Проф. доктор Адриан Георгиев, началник на катедра " Музика и мултимедийни технологии " в Софийския университет и заместник-директор на Филиала в Бургас ще бъде и част от журито на " Бургас и морето ", което ще има задача да селектира 12-те песни финалисти за състезанието, след което на 29 юли да дефинира песните спечелили онлайн в Летния спектакъл на Бургас.

Националният конкурс за занимателна ария " Бургас и морето " е проведен за първи път през 1973 година под името " Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора " от оркестър " Бургас " в Летния спектакъл на града. След 13 издания за малко той престава да съществува. Възстановен е през 1996 година с името " Бургас и морето " от група " Горещ пясък " и от този момент се организира всяка година.

Конкурсът е наследил традициите на " Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора ", дал старт на доста български композитори, създатели на текстове и реализатори, основал емблематични български занимателни песни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР