Организаторите на световното първенство по футбол в Русия могат да

...
Организаторите на световното първенство по футбол в Русия могат да
Коментари Харесай

Нашествие от скакалци може да донесе "глобален скандал" за Русия покрай световното по футбол

Организаторите на международното състезание по футбол в Русия могат да се окажат изправени пред необикновен проблем - настъпление от скакалци. Много е евентуално през лятото да има взрив на насекомите в градовете домакини, предизвести Пьотр Чекмарев - почитан чиновник в министерството на земеделието в страната.

Домакините могат да претърпят големи финансови загуби, в случай че скакалците попречат за естественото осъществяване на най-големия футболен конгрес в света.

" По един или различен метод сме се научили да се оправяме със скакалците. Но по какъв начин да се предпазим, с цел да не прерасне това в световен скандал тази година ", сподели Чекмарев на събитие в Москва.

" Целият свят ще пристигна тук. Футболните стадиони са зелени, а скакалците обичат доста зеленина. Как да не дойдат на местата, където се играе футбол ", добави той.

По думите на Чекмарев сега нашествието на скакалци е засегнало към 1 милион хектара земя в Южна Русия. Проблемна зона има и наоколо до един от градовете домакини – Волгоград.

Световното по футбол ще се организира от 14 юни до 15 юли. Мачовете ще се изиграят на 12 стадиона в 11 града. Това са Москва, Санкт Петербург, Калининград, Казан, Нижни Новгород, Самара, Волгоград, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР