Организаторите на световното първенство по футбол в Катар съобщиха, че

...
Организаторите на световното първенство по футбол в Катар съобщиха, че
Коментари Харесай

Над 90 хиляди места за настаняване са запазени в Катар за световното по футбол

Организаторите на международното състезание по футбол в Катар оповестиха, че почитателите са резервирали над 90 хиляди места за настаняване за някои от най-натоварените дни на шампионата. В тях влизат хотелски стаи, жилища, вили и каравани.

Все още има свободни най-малко 25 хиляди стаи, прибавят уредниците.

" Пазарът към момента е отворен и почитателите имат задоволително време да вземат решение и да резервират ", съобщи Омар ал-Джабер, изпълнителен шеф по настаняването към Върховния комитет за доставка и завещание.

Ал-Джабер сподели особено населено място за краткотрайно настаняване, основано в сектор от пустинята.

Срещу 200 $ на вечер почитателите могат да наемат един от 6000 блестящо боядисани алуминиеви фургони, подредени в дълги, прави редици. На това място има краткотраен супермаркет, външни екрани за гледане на мачове и е положена изкуствена настилка, с цел да се понижи пясъкът, приближаващ от пустинята.

След края на шампионата Катар ще подари фургоните на " небогати страни ", с цел да бъдат употребявани като къщи, сподели Ал-Джабер.

Катар чака 1.2 млн. гости по време на шампионата, като пикът се чака сред 24 и 28 ноември, по време на натоварената групова фаза. Феновете ще прекарат приблизително по седем нощувки в Катар.

С население от 3 милиона души Катар разполага с по-малко от 31 хиляди хотелски стаи, тъй че уредниците дефинираха общо 130 хиляди стаи за различно настаняване, като трансфораха целия разполагаем неподвижен фонд във краткотрайни жилища.

Accor, най-големият хотелски оператор в Европа, ръководи множеството от жилищата и вилите. Три круизни кораба ще дебаркират на пристанището в Доха, с цел да обезпечат повече от 5000 стаи. Някои почитатели ще се настанят в 1000 съвременни палатки на неестествен остров северно от Доха, сподели Ал-Джабер.

В случай че неподходящи метеорологични условия като пясъчни стихии или дъжд създадат палатките или фенските селища необитаеми, уредниците са обезпечили аварийни стаи в различен регион, изключително за хората, които са избрали да отседнат навън като фенско населено място.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР