Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че правителството му единодушно е

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че правителството му единодушно е
Коментари Харесай

Нетаняху: Няма да им позволим да създадат държава на терора

И зраелският министър председател Бенямин Нетаняху заяви, че държавното управление му единомислещо е отхвърлило решението на Организация на обединените нации да насърчи признаването на палестинска страна, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на кабинета.

" Няма да им позволим да основат страна на терора, от която да ни атакуват още повече ", акцентира Нетаняху.

" Никой няма да попречи на нас, Израел, да упражним главното си право да се пазиме. Нито Общото заседание на Организация на обединените нации, нито която и да било друга организация ", добави той.

В края на предходната седмица Организация на обединените нации гласоподава в поддръжка и призна палестинците за отговарящи на изискванията за бъдещо пълноправно участие в международната организация, като предложи на Съвета за сигурност да " преразгледа въпроса позитивно ".  Гласуването в 193-членното Общо заседание се е трансформирало в световно допитване по отношение на поддръжката за палестинска кандидатура за пълновръстен член на Организация на обединените нации - стъпка, която на процедура ще признае основаването на Държавата Палестина - откакто Съединени американски щати постановиха несъгласие в Съвета за сигурност предишния месец, отбелязва Ройтерс.

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюцията със 143 гласа " за " и 9 гласа " срещу ", сред които Съединени американски щати и Израел, а 25 страни членки се въздържаха. Тя не дава на палестинците пълноправно участие в Организация на обединените нации, а просто им признава правото да се причислят към организацията.

*Във видеото: 

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР