Организаторите на Летните олимпийски игри в Париж обявиха маршрута на

...
Организаторите на Летните олимпийски игри в Париж обявиха маршрута на
Коментари Харесай

Олимпийският огън тръгва от Олимпия на 16 април и минава през 400 града

Организаторите на Летните олимпийски игри в Париж оповестиха маршрута на предаване на олимпийския огън, надявайки се да провокират позитивни заглавия след сложна седмица, в която полицията нахлу в офисите им по съмнение в спор на ползи.


От Мон Сен Мишел през Френските Кариби до Версайския замък, щафетата ще бъде сбъдната фантазия за всеки един министър на туризма на Франция, без значение че някои от локалните управляващи отхвърлиха да приветстват огъня заради огромни разноски.

Огънът ще бъде разпален по традиция в Олимпия в Гърция, по-късно ще бъде закаран с лодка до южното френско пристанище на Марсилия на 8 май и ще мине през 400 града, измежду които Тулон, Тулуза и Монпелие, преди да дебаркира в столицата Париж на 26 юли за откриващата гала.

Организаторите, които са подготвени за митинги от страна на деятели, имаха проблеми тази седмица, откакто полицията нахлу в офисите на Организационния комитет, прочут като Кохо, и в офисите на Солидео – звеното, което дава отговор за построяването на олимпийските здания и зали. Последва още едно претършуване в сряда, този път в Кенео – консултантска компания, основана в Париж, профилирана в спорт, и в дома на изпълнителния шеф на Париж 2024 Етиен Тобо. Акциите са част от следствията на Офиса на Френския народен финансов прокурор (ПНФ) по отношение на договорите, свързани с семейството на Олимпиадата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР