Организаторите на Евровизия съобщиха, че Украйна е потвърдила участието си

...
Организаторите на Евровизия съобщиха, че Украйна е потвърдила участието си
Коментари Харесай

Украйна ще участва в „Евровизия“ въпреки войната

Организаторите на " Евровизия " оповестиха, че Украйна е удостоверила присъединяване си в тазгодишното съревнование, което ще се състои от 10 до 14 май в Торино, Италия. Изпълнителният продуцент на състезанието Симона Марторели сподели, че делегацията от Украйна е изпратила всички нужни материали в точния момент.

" Това е безусловно възхитително поради обстановката ", разказва тя.

Страната ще бъде показана от " Оркестър Калуш " с песента " Стефания ". Тя включва обичайната украинска музика и обръща вниманието към протичащото се в Украйна със силно послание: " Винаги ще намеря пътя си вкъщи, даже в случай че всички пътища са разрушени ".

 Междувременно от групата са съсредоточили силите си върху това да оказват помощ на хората в изискванията на войната. Фронтменът Олех Псюк е в доброволческа група от двадесет души, която доставя медикаменти и подкрепя бягащи от войната. Друг от членовете на " Оркестър Калуш " пък е част от териториална група за отбрана.

Групата се счита за любимец за победител в тазгодишното издание на състезанието " Евровизия ", само че това сега не е най-важното според Псюк.

" Не мога да се веселя, до момента в който се безпокоя за обичаните си хора. Войната ни раздели с приятелката ми. Тя е на 300 километра от мен, в бункер, до момента в който аз съм тук и сирените за въздушна паника звучат непрекъснато. Без значение при какви условия ще отидем на " Евровизия ", ще се опитам да съм потребен на Украйна. Дори и войната да свърши в най-близко бъдеще, няма да е елементарно, тъй като ще ни е нужно много време, с цел да се възстановим. Страната е в руини ", споделя Псюк пред " Ройтерс ".



Членовете на групата репетират настрана, само че са си дали обещание в близко бъдеще да се срещнат в Лвов за крайна подготовка на парчето " Стефания " преди да се явят на състезанието. Псюк споделя, че песента се е трансформирала в същинска опора и химн за украинците по време на войната. За фронтмена славата на " Оркестър Калуш " на " Евровизия " е още една опция за привличане на вниманието на света към Украйна.

" Ако смятате, че това няма да се случи на вашата страна - за това няма гаранции. Ние също си мислехме, че няма да ни се случи. Затова дано го спрем, колкото е допустимо по-скоро. Искаме най-накрая мир в Украйна ".
Украински библиотеки се трансформират в бомбоубежища
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР