Организаторите и собствениците на песенния конкурс Евровизия отказаха искането на

...
Организаторите и собствениците на песенния конкурс Евровизия отказаха искането на
Коментари Харесай

Организаторите на Евровизия отказаха на Володимир Зеленски да направи видеообръщение

Организаторите и притежателите на песенния конкурс " Евровизия " отхвърлиха настояването на украинския президент Володимир Зеленски да направи видеообръщение на финала в събота в Ливърпул, съобщи кореспондентът на БНР от Лондон Веселин Паунов.

Володимир Зеленски се надяваше да насочи апел към 160-милионната публика да бъде продължена поддръжката за страната му във войната с Русия.

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който сплотява повече от 100 телевизионни оператори, е угрижен, че появяването на Зеленски рискува да политизира събитието.

Вестник " Таймс " цитира представител на организацията да споделя:

" Песенният конкурс " Евровизия " е интернационално развлекателно шоу и се управлява от строги правила и правила, открити от основаването му. Част от тях и един от главните правила на състезанието е неполитическият темперамент на събитието ".

Не за първи път отхвърлят на Зеленски изяви на огромни развлекателни и спортни събития. През март не му бе разрешено да направи послание при раздаването на филмовите награди " Оскар ", същото се случи и на международните футболни финали в Катар през декември.

Поради невъзможността Украйна да бъде хазаин на " Евровизия ", откакто завоюва състезанието предходната година, Европейскят съюз за радио и телевизия се обърна към Би Би Си да провежда тазгодишния край, тъй като английският представител Сам Райдър завърши на второ място.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР