Органите в тялото ни са изключително важни, затова е редно

...
Органите в тялото ни са изключително важни, затова е редно
Коментари Харесай

Внимавайте: Този продукт унищожава черния дроб

Органите в тялото ни са извънредно значими, по тази причина е редно да поставяме нобходимите грижи, с цел да могат те да действат обикновено. Понякога обаче употребяваме артикули, които им вредят, без да знаем за тези последствия и по този начин без да желаеме, сами утежняваме здравето си. Днес ще ви представим кой артикул унищожава черния дроб, без даже да подозираме.

Изследването принадлежи на група учени от Съединени американски щати и Венецуела. Лекарите са открили, че солта може да унищожи черния дроб на човек, пишат от zdrave.to. Оказва се, че солта може да докара до затлъстяване, безалкохолни мастни болести на черния дроб и инсулинова устойчивост. Това откриха медицински specialisti, написа ukrhealth.net.

Каква е повода за тези съществени неразположения? Учените откриха, че високите концентрации на сол могат да задействат синтеза на фруктоза в черния дроб, което води до устойчивост към лептин, хормон, който контролира енергийния метаболизъм в клетките.

Изследвайки реакцията при лабораторни мишки, учените съумяха да открият, че солта провокира остатък от фруктоза, което води до развиване на метаболитен синдром, който предизвика безалкохолно мастно чернодробно заболяване.

Учените означават също, че натрупването на фруктоза в организма се дължи на производството му от глюкоза благодарение на ензима алдоза редуктаза. В допълнение, фруктозата може да пристигна в чист тип с храната.

За да не поемат опасности, лекарите поучават да се яде не повече от 6 грама сол дневно. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!С кои хранителни артикули и ястия сме известни по света?
Националната кухня е визитната картичка на една страна.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР