Орехите са считани за едни от най-здравословните ядки. За лечебните

...
Орехите са считани за едни от най-здравословните ядки. За лечебните
Коментари Харесай

Орехите

Орехите са считани за едни от най-здравословните ядки. За лечебните им свойства оповестява самият Хипократ , а по-късно и фамозният персийски доктор Авицена . Ореховите ядки са извънредно вкусни, богати са на протеини, витамини, минерали, есенциални мастни киселини и още доста други скъпи субстанции. Ето кои са главните аргументи да включваме постоянно орехи в менюто си:

Предразполагащи фактори за сърдечно-съдовите болести като високо кръвно налягане и висок холестерол могат да бъдат редуцирани с включване на орехи в дневното меню. При вярна доза те укрепват сърдечния мускул и стените на кръвоносните съдове при хора, страдащи от сърдечно-съдови болести, усилват количеството на урината и стабилизират липидния продан.

Орехите се отличават с невисок гликемичен показател. Този показател демонстрира скоростта, с която извличаната от храната захар попада в кръвта. Продуктите с невисок гликемичен показател обезпечават забавено повишение и намаление на кръвната захар , което способства за поддържането на нейните постоянни стойности.

Научните проучвания също удостоверяват изгодата на орехите за поддържането на кръвната захар и позитивното им въздействие в предварителната защита на диабет .
 орехи iStock/Getty Images-->
Омега-3 мастните киселини в орехите са значими за предпазването на костите от строшаване и контузии . Мастните киселини имат неповторими свойства да укрепват здравето на костите и да намаляват риска от фрактури.

Орехите са верният избор за възстановяване на функционалностите на имунната система и за отлагането на появяването на знаците на стареенето.  Те са от храните с антиоксидантни свойства.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР