Оранжев код е обявен за 9 области в Западна и

...
Оранжев код е обявен за 9 области в Западна и
Коментари Харесай

Девет области у нас с оранжев код за опасно време. Ще има гръмотевици


Оранжев код е разгласен за 9 области в Западна и Централна България за петък, 16 юни. Предупреждението е в действие за  Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Перник, Пазарджик, София град и Софийска област. Ще има краткотрайни, локално интензивни и обилни по количество превалявания. На места те ще доближат до 50-65 mm.

Кодът е жълт за 7 области в Централна, Северна и Югозападна България. Очакваните количества там са до 20-35 литра на кв. метър.
-->
Главно над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни превалявания, към и след обяд с гръмотевични стихии. В Северозападна България, Западния и Централния Предбалкан и Рило-Родопската област ще има местни интензивни и обилни по количество превалявания, достигащи и надхвърлящи 30-50 mm. В източните региони, ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността и по-късно денем на обособени места на юг от Стара планина ще превали дъжд.

Вятърът ще бъде слаб до сдържан от изток-югоизток, в западната част от страната ще се ориентира от северозапад. Температурите ще бъдат в необятни граници: от 20°-21° в Западна България до 28°-30° в Източна, в София – към 21°.

Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места, основно в масивите от Западна и Централна България ще има интензивни, краткотрайни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 23°-26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР