Опция в Google Chrome прави по-лесно прехвърлянето на информация от

...
Опция в Google Chrome прави по-лесно прехвърлянето на информация от
Коментари Харесай

Екстра в Chrome позволява копиране на текст от компютъра към телефона

Опция в Гугъл Chrome прави по-лесно прехвърлянето на информация от компютър към мобилно устройство. Споделеният clipboard (мястото, където се съхранява копираната информация) разрешава копирането на наличие от браузъра на компютъра и слагането му в телефона.

Така няма потребност да си изпращаме имейли, да употребяваме приложения за бележки или други сходни, с цел да прехвърлим линк или откъс сред устройствата си.
Как да се възползваме?
Функцията за в този момент е налична в бета версията на Chrome за компютър. Трябва да инсталирате Chrome Canary (наличен е за Windows, Linux, MacOS и Chrome OS).

След това би трябвало да се уверите, че имате работещ Chrome на своето Android устройство. Трябва да употребявате идентичен Гугъл акаунт на компютъра и телефона.
След като сте се подготвили, изпълнете следните стъпки на компютъра си:Отворете Chrome и напишете chrome://flags в лентата за адресаТърсете clipboardНаправете ‘Enable receiver device to handle shared clipboard feature’ на EnabledНаправете ‘Enable shared clipboard feature signals to be handled’ на EnabledНаправете ‘Sync clipboard services’ на EnabledРестартирайте браузъра


Сега, когато маркирате текст на компютъра си, може да натиснете с десен бутон и да изберете ‘Copy to [Android устройство]’.



Информацията ще се прати до телефона/таблета, за което там ще получите уведомление, че към този момент може да я употребявате.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР