Определено кето диетата не е никак скучна, безвкусна и безароматна.

...
Определено кето диетата не е никак скучна, безвкусна и безароматна.
Коментари Харесай

10 кето брашна и как да ги използваме

Определено кето диетата не е по никакъв начин скучна, безвкусна и безароматна. Тя е най-вече вкусна храна, питателна и богата на витамини и минерали и фибри.

Хубавото е, че не е нужно да се лишавате от вкусните десерти и сладкиши, тъй като те могат да бъдат приспособени към този режим на хранене, като замените елементарното брашно с разнообразни типове кето брашна.

В тази публикация ще изброим 10 кето брашна, които са почтени заместили на класическото брашно. Те са идеални за хората, които не желаят да се отхвърлят от сладкото, само че в това време желаят по-здравословен метод на живот.

1. Бадемово брашно

То заема първото място по известност и приложимост. Бадемовото брашно е идеално за разнообразни кето предписания. То е извънредно богато на потребни мазнини и е с ниско наличие на въглехидрати, уравновесено наличие на протеини и е чудесна опция. Това кето брашно е доста по-плътно от всички останали и има доста потребни свойства, едно от които е срещу сърдечни болести. Идеално за хора с диабет.

Бадемовото брашно може да се откри в разнообразни разновидности – доста тънко смляно, изцяло смляно или жестоко смляно. Може да употребявате този тип брашно за брауни, палачинки, самун, панировка и други. Най-добрият вид за тях е тънко смляно, тъй като се обработва по-лесно.

2. Кокосово брашно

То се подрежда на второ място и е доста обичано на множеството спазващи кето режима. Кокосовото брашно е с многочислени потребни свойства и се употребява за доста тестени храни. Този тип брашно е тънко с едвам улавящ се мирис на кокос и невисок гликемичен показател, богато на фибри, мазнини и протеин, също по този начин е много засищащо. Кокосовото брашно всмуква доста бързо течността, по тази причина е добре при обработката му да се употребява повече вода.

Това е и едно от най-безопасните нетипични брашна на пазара, в неговия случай няма риск от окисляване на мазнини, както в тази ситуация на маслодайните семена. Идеално е за изработката на кекс, сладкиши, мъфини, блатове за торта, курабийки, солени сладкиши и др.

3. Хуск фибри

Това брашно е извънредно потребно за диабетици и за хора с разнообразни неразположения на стомаха. Хуск кето брашното също всмуква бързо водата, по тази причина е добре да е в по-голямо количество, когато се готви с него. Освен в предписания то може да се употребява и чисто – разтворено в сок или вода. Идеално е за изработката на баници, лазаня, мекици, палачинки и др.

4. Брашно от ленено семе

Частично обезмаслено, то се среща в два разновидността – кафяво или златно. Лененото брашно е богато на омега 3 мастни киселини, витамин В1, мед, ALA и лигнани. Това брашно не се употребява като основа, нормално се комбинира с други кето брашна. Може да се употребява при приготвянето на разнообразни разновидности на кето самун, бисквити, вафли, кексчета, сладкиши и др.

5. Тиквено брашно

 10 кето брашна и по какъв начин да ги използваме

В обичайна медицина този артикул е необятно публикуван. Той оказва помощ в битката с алергиите, укрепва имунната система, подкрепя силата на организма като цяло, бори се с раковите кафези. Използва се за разнообразни печива като кекс, бисквити, кифлички, каша и др.

6. Сусамово брашно

Този тип брашно усъвършенства здравето на нервната и храносмилателна система. Използването му усъвършенства перисталтиката и метаболизма, също по този начин благоприятства сърдечната активност. То е богат източник на фибри. Смлян сусам, тънък или недодялан, има доста богат усет и е отличен за кифли и солени сладкиши, както и за панировка.

7. Орехово брашно

Това брашно е богато на мазнини и е доста потребен избор за изработката на каквото и да е. Сред голямото количество скъпи и хранителни субстанции, които насищат този артикул, е изключително належащо да се подчертае високото наличие на лецитин. Помага да се предотврати затлъстяването на черния дроб заради високото му наличие на холин. Той забавя развиването на патогенна микрофлора в червата и способства за повишение на устойчивостта на организма.

Ореховото брашно се прибавя към салати и каши под формата на ароматизираща фалшификация. Освен това се употребява като сгъстител за кисели млека и разнообразни сосове или като независим артикул за печене.

8. Фъстъчено брашно

Фъстъченото брашно е отличен източник на антиоксиданти като полифенол, ресвератрол, витамин Е и коензим Q10. Има невисок гликемичен показател и поддържа равнището на кръвната захар в норма, правейки го идеално за диабетици. Той е съвършен източник на витамини от групата В и най-много ницин В6, който способства за здравето на мозъка и притока на кръвта към него.

Идеално е за изработката на фъстъчено масло и разнообразни типове самун, бисквити и сладкиши и други Фъстъченото брашно нормално има повече въглехидрати от другите типове брашна, тъй че го използвайте умерено, когато готвите, в случай че се пробвате да останете в кетоза.

9. Коняково брашно (конджак)

Този вид брашно не може да се употребява независимо. То няма усет и аромат, само че дава възприятието за задоволеност, с помощта на високото си наличие на глюкоманан. Също по този начин има ниско наличие на въглехидрати и мазнини. Идеален е за втвърдяване на кремове и добавка към кето теста, получени от други брашна. Подобно на кокосовото брашно, това е икономична съставна част, защото в кето предписания се употребяват дребни количества.

10. Брашно от макадамия

Това брашно се прави от маслодайното семе на макадамията. То е със мощен сладко-горчив усет и може да бъде в основа на чийзкейк или кето бонбони.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР