Когато ви се прияде нещо сладко и нямате много време

...
Когато ви се прияде нещо сладко и нямате много време
Коментари Харесай

3 ябълки, 3 яйца и 5 минути работа! Този сладкиш винаги ме отсрамва пред неканени гости

Когато ви се прияде нещо сладко и нямате доста време да приготвяте някакви комплицирани торти или десерти, тогава се сетете за този елементарен, само че доста апетитен сладкиш с ябълки и поръска

Можете да го приготвяте всеки ден, само че и да посрещнете с него скъпи посетители. Когато ви се прияде нещо сладко и нямате доста време да приготвяте някакви комплицирани торти или десерти, тогава се сетете за този елементарен, само че доста апетитен сладкиш с ябълки и поръска. Няма да съжалявате, постоянно се отсрамвам с тази рецепта даже от най-взискателните посетители. Ето какво ви би трябвало:

Необходими артикули за бърз ябълков сладкиш с вкусна поръска

3 (големи) яйца
80 г захар
1 пакетче ванилова захар
100 мл олио
150 г брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
настъргана лимонова кора
2 с. л.вряла вода
3 ябълки
4 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка канела

Начин на подготвяне:
Първо в дълбока купа се чукват три яйца, които са били на стайна температура, след което се разрушават на пяна с електрически миксер. Докато разбивате, последователно прибавете захарта и продължете да бъркате, до момента в който се разтвори изцяло.

Добавете пакетче ванилова захар (или преди края прибавете малко ванилов дестилат към тестото, дребна чаена лъжичка). Трябва да се получи лека гъста кремообразна яйчена примес. Настържете малко лимонова кора на фината страна на рендето, с цел да обогатите усета и я прибавете към сместа.

Не забравяйте да измиете добре лимона авансово и да го обработите със сода за самун. След това започнете последователно да добавяте брашното при непрестанно бъркане с миксера. Общо ще ви трябват 150 г брашно. И най-после, не забравяйте да добавите пакетче бакпулвер.

Продължете да смесвате, до момента в който съставките станат гладки. В гладката примес започнете последователно да добавяте олиото на тънка струйка, като непрестанно разбивате с миксера. Накрая прибавете две супени лъжици вряла вода към сместа. И разбийте още един път, с цел да получите гладка, еднородна, хомогенна и кремообразна примес.

Изберете три твърди ябълки, за предпочитане с друг цвят, и ги измийте добре със студена вода, след което ги оставете в разтвор на сода бикарбонат и оцет. След като сте ги натрили добре ги нарежете на кубчета (може и на тънки резени, по желание). Ако към момента се съмнявате, че ябълките са обработвани прекалено много, обелете ги преди да ги нарежете.

Застелете по-малка форма с диаметър 20 см с хартия за печене (дъното и ръба), авансово леко намазана с олио, с цел да залепне по-добре хартията. Изсипете нарязаните ябълки в застланата форма.

Може да употребявате и по-голяма форма, само че тогава тортата ще е по-ниска. Разпределете ябълковите резени отмерено и разклатете формата. Изсипете готовата примес от горната страна, само че внимавайте да покрие цялата повърхнина на всички ябълки.

Заравнете повърхността на тестото с лъжица, по-късно леко разклатете формата и я почукайте в масата, с цел да запълните всички празнини сред резените ябълка. Печете в авансово загрята фурна на 180 градуса за към половин час или 35 минути според от фурната.

Изпечения сладкиш извадете от фурната и до момента в който изстива, пригответе сместа за поръската: в дълбока купа сложете четири супени лъжици захар и една цялостна чаена лъжичка канела на прахуляк. Разбъркайте. След като тортата леко се охлади, махнете кръга и хартията за печене.

Поставете огромна паница за сервиране от горната страна, след което обърнете сладкиша. Отстранете долната хартия за печене, след което поръсете сместа от захар и канела върху тортата. И това е всичко, вашата торта е подготвена.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР