Определено беше тежък ден, но ние сме подготвени за това

...
Определено беше тежък ден, но ние сме подготвени за това
Коментари Харесай

Сребърната Стилияна: Радвам се за медала, но се разочаровах заради Боряна Калейн

Определено беше тежък ден, само че ние сме готови за това Световно състезание. Разбира се, че се веселя за този орден. Да, обръчът се получи по-добре на квалификациите, в сравнение с финала. Обаче имам и събота, дай боже ", показа сребърната медалистка на обръч Стилияна Николова, която беше  разочарована от новината, че нейната съотборничка Боряна Калейн пропуща шампионата, съобщи БНР.

Калейн е с висока температура и малко преди началото на присъединяване на българските гимнастички стана ясно, че няма да може да може да играе пред родна аудитория.

" Много се разочаровах като разбрах, че Бубето няма да играе. Ние сме един тим и един екип. По-тежко е да играеш самичък, в сравнение с да знаеш, че имаш някой зад тила си. Пожелавам ѝ бързо да се възвърне. Не беше това повода за разконцентрацията на топката, бяха други неща. Много е вълнуващо най-много поради публиката. Много им благодаря, че пристигнаха даже в този късен час. Надявам се и другите дни да идват ", добави възпитаничката на Валентина Иванова.

" Правили сме моделирани тренировки и не ми прави такова усещане този формат. Преди всяко едно комбиниране усещах тръпката и вълнението, по тази причина не бях спокойна нито веднъж ", съобщи Николова.

Президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе откри публично 39-тия шампионат на планетата.

Церемонията стартира с осъществяване на фолклорен оркестър " 101 каба гайди " и песента " Излел е Дельо бунтовник ", изпята от националната певица Златина Узунова.

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Лаура Траатс извършиха комбиниране с пет обръча и пет топки.

Официални посетители на церемонията бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на младежта и спорта Весела Лечева, президентът на ФИГ Моринари Ватанабе, президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ Ноха Абу Шабана, президентът на БФХГ Илиана Раева и посланикът на Световното състезание Невяна Владинова. Всички те получиха специфични плакети от БФХГ във връзка 70-годишния празник на спорта у нас.

" За мен е чест, че София - европейската и международната столица на спорта, е хазаин на Световното състезание по художествена гимнастика. Поздравявам от сърце БФХГ и персонално госпожа Раева за цялостната организация. Вие, с вашия възторг вършиме опция в София да дойдат най-хубавите състезателки в света, от над 60 страни. Пожелавам триумф на всички гимнастички. Надявам се нашите посетители да имат опция да се насладят на българското гостолюбие. От сърце искам триумф на нашите обичани девойки, притискам палци и на Добър час! ", сподели Фандъкова, която е и патрон на шампионата.

" От името на Министерството на младежта и спорта желая

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР