Определени фактори проявяват интерес към партията на бившия служебен премиер

...
Определени фактори проявяват интерес към партията на бившия служебен премиер
Коментари Харесай

Напусналата партията на Янев: Определени фактори се опитват да я овладеят

Определени фактори демонстрират интерес към партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев " Български напредък " и вършат опити да я овладеят. Срещу тези дейности пък по този начин и не са подхванати нужните ограничения. Това разгласи пред Нова ТВ Ралица Симеонова, която е посочената като дясна ръка и непосредствен сподвижник Янев. Тя обаче отхвърли да уточни кой стои зад опитите за интервенция в партията.

Симеонова беше шеф на кабинета на Стефан Янев, до момента в който беше служебния министър председател. След това тя беше назначена за заместител на Янев, който стана министър на защитата в кабинета " Петков ". Симеонова обаче напусна поста поради противоречие с политиката на премиера, като даже съобщи, че живеем в " превзета страна ". Малко след нея Янев също беше освободен поради свое изявление при започване на войната в Украйна, след което стартира да работи по основаването на своя политическа мощ. Симеонова напусна " Български напредък " часове преди учредителното заседание на партията преди седмица.

" От това по какъв начин се образува и структурира тази групировка ще стане ясно дали има късмет за градивна роля в българския политически живот. В нея има представители на съвсем всички политически партии, за които може да се сетите. Но всеобщо хората не са качествени. Има и качествени, само че те не са преобладаващи и не са сериозна маса. Според мен вероятностите за развиването на групировката не са изключително позитивни ", добави тя.

По думите ѝ Стефан Янев е стойностен човек, само че няма задоволително политически опит и това ще му пречи отсега нататък. Симеонова разкри, че в партията има доста кадрови проблеми. Много хора желали да се запишат в нея, само че огромна част от тях нямали нужния потенциал за реализация в политиката. Според нея всеобщо партиите се употребявали за осъществяване на частни ползи и това пречело като цяло на политиката.

Тя отхвърли да е напуснала партията поради случая с ректора на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов, чието име беше забъркано в схемата с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР