Определен като най-ефективният автомобил на Mercedes-Benz, концепцията Vision EQXX е

...
Определен като най-ефективният автомобил на Mercedes-Benz, концепцията Vision EQXX е
Коментари Харесай

Mercedes мина над 1000 км с електрическия EQXX

Определен като най-ефективният автомобил на Mercedes-Benz, концепцията Vision EQXX е доста, доста повече от демострационен модел. Експерименталният автомобил е предопределен да оцени разнообразни технологии, които в бъдеще ще бъдат вградени в серийните модели на компанията, както самата тя към този момент разгласи.

В основата на този модел стои супер аеродинамична идея и новаторска батерия с въздушно изстудяване и потенциал 100 kWh. Това би трябвало да обезпечи пробег от над 620 благи (1000 км) пробег, при консумация на сила от 10 kWh/100 см.

Но теоретичните данни са едно, действителните параметри напълно друго. Затова от Mercedes вземат решение да показват какво в действителност може техният EQXX: пътешестване от Electric Software Hub (ESH) в Зинделфинген, Германия, до крайбрежния Касис, Франция. Дистанцията е 1008 км (626 мили). Маршрутът включва минаване през Швейцария, оттова през Алпите към Милано, с цел да се стигне до Лазурния бряг и Касис, покрай Марсилия. Това включва автомагистрали, първокласни пътища и планински проходи, т.е. сериозна денивелация, като при тръгване температурата е 3 градуса по Целзий, тук-там доближава 17, а на Лазурния бряг, обратно на упованията, температурата е сходна на тази в Зинделфинген.

Подробности за достижението на EQXX четете на н овия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР