Оправдаха се предупрежденията за много ниски температури тази сутрин и

...
Оправдаха се предупрежденията за много ниски температури тази сутрин и
Коментари Харесай

Започва постепенно затопляне

Оправдаха се предизвестията за доста ниски температури тази заран и условия за образване на слани, само че в околните дни следва значително стопляне.

Още през днешния ден оптималните температури ще бъдат по-високи, спрямо през вчерашния ден, сред 21° и 26°, в София – към 22°. Облачността ще е раздрана, по-често до слъчево време. Ще бъде и по-малко прохладно, със слаб до сдържан, към този момент западен вятър.

Утре стоплянето ще продължи. Минималните температури ще са сред 9° и 14°, оптималните - сред 22° и 27°. Ще е слънчево, със слаб до сдържан северозападен вятър, който до вечерта на всички места ще отслабне.

Предимно слънчево ще е времето и по Черноморието. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 22°и 24°, малко по-високи от температурата на морската вода, а вълнението на морето ще е едва.

Чудесно време на следващия ден и за разходка, и за туризъм в планините. Ще бъде слънчево, с сдържан северозападен вятър.

Максималните температури и там ще се покачат и в курортите ще са от 13 градуса на Алеко до 23 градуса в Банско.

Обширен циклон е причина за продължаващите в Североизточна Европа превалявания. Превалявания от дъжд ще има и на Пиренейския полуостров, Западна Франция и Англия. В останалата, по-голяма част от континента, която остава под въздействие на обширна област от високо атмосферно налягане, ще доминира слънчево време.

Слънчево ще бъде на следващия ден и на Балканите, а температурите ще продължат да се покачват.

У нас и в неделя ще бъде слънчево, а температурите ще се покачат още и оптималните ще са сред 24° и 29°. В началото на идната седмица облачността ще се усили, а вероятността за превалявания ще се увеличи. Вятърът ще се ориентира от изток, а температурите още веднъж ще тръгнат надолу.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР