Оправдаха се очакванията за повече валежи в южната половина от

...
Оправдаха се очакванията за повече валежи в южната половина от
Коментари Харесай

В следобедните часове ще продължи да вали сняг в Югоизточна България

Оправдаха се упованията за повече превалявания в южната половина от страната. До 11 часа през днешния ден най-дебела е снежната завивка в Смолян и София. Сняг натрупа и по Черноморското ни крайбрежие - в Бургас - 6 см.

Валежите в Северозападна България към този момент стопираха. Там даже и облачността към този момент се раздра и понижа. В следобедните часове ще продължи да вали в югоизточната половина от страната, съвсем на всички места сняг.

По-интензивни и обилни по количество ще бъдат преваляванията в Родопската област и крайните югоизточни региони.

Ще духа слаб, в Дунавската низина и западните региони на Горнотракийската равнина - сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, в София - към 3°.

През нощта сняг ще продължи да вали в Източна България и Родопите, само че до сутринта в множеството региони преваляванията ще спрат, най-късно в Югоизточна България. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 3° и 8°. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до слънчево време. Вятърът ще е от север-северозапад, сдържан, краткотрайно мощен.

Облачно, тук-там със слаби превалявания от сняг, ще бъде сутринта по Черноморието, само че след обяд облачността и там ще намалее. Ще духа сдържан северен вятър, който до вечерта ще стихне.

И в планините преди обяд тук-там ще превалява сняг. Облачността ще е забележителна, само че по-късно в множеството региони ще намалее.

Ще бъде доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северен вятър. Максималнитетемператури в курортите ще са от минус 7° до минус 2°.

След прекосяването на следващия средиземноморски циклон през Балканите, облачността над полуострова ще се раздира. Само в крайните южни и източни региони и на следващия ден ще се задържи по-често забележителна, а тук-там в планините ще превалява слаб сняг.

У нас, в петък вятърът ще отслабне, а облачността на всички места ще намалее. Сутринта ще бъде доста студено, само че денем ще стартира стопляне, което ще подължи и през почивните дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР