Опозицията в Судан прекрати националната си кампания на гражданско неподчинение.

...
Опозицията в Судан прекрати националната си кампания на гражданско неподчинение.
Коментари Харесай

Опозицията прекрати общата стачка в суданската столица Хартум

Опозицията в Судан приключи националната си акция на гражданско непокорство. Снощи в Туитър една от главните опозиционни организации, Асоциацията на суданските експерти, разгласи, че почналата в границите на акцията обща стачка в Хартум се приключва, съобщи ДПА.

Започналата в неделя национална акция на гражданско непокорство имаше за цел да принуди ръководещия в Судан Военен съвет да съобщи властта на гражданско държавно управление.

В понеделник и вторник животът в столицата Хартум беше застинал. Улиците на града бяха празни, а множеството магазини бяха затворени поради стачката. Същевременно из града патрулираха тежковъоръжени коли на силите за сигурност и охраняваха обществени институции като лечебните заведения, летището и министерствата.

По-рано през вчерашния ден Асоциацията на суданските експерти съобщи, че стачката ще продължи. Вечерта обаче тя разгласи, че Военният съвет е понесъл сериозен удар.

Суданските военни и опозиционните групи са се споразумели да възобновят договарянията между тях за сформиране на временен съвет, заяви пред кореспонденти в Хартум специфичният етиопски делегат за Судан Махмуд Дирир, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР