Опозицията в парламента не е алтернатива на сегашното управление и

...
Опозицията в парламента не е алтернатива на сегашното управление и
Коментари Харесай

Политоложка разкри защо вотът на недоверие няма да успее

Опозицията в Народното събрание не е опция на настоящето ръководство и това е единствено една от аргументите за какво импортираният от нея избор на съмнение към кабинета " Денков-Габриел " няма да успее. Това стана ясно от коментар пред НоваНюз на политоложката Цветанка Андреева.

„ Опозицията не може да стане представител на обществените претенции на миньорите. Ако тя успее да стане техен формален представител, тя ще сформира и опция на това ръководство. Не виждаме нищо сходно от опозицията ”, безапелационна бе Андреева.
-->
Тя обори думите на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, че държавното управление няма опция. „ От една страна е прав – опозицията не излиза с управнически други възможности. Алтернатива обаче постоянно има и тя заплашва този, който приказва по този начин ”, добави Андреева.

Ситуацията с митингите на енергетиците е политически преференциална на опозицията за рецензии към държавното управление. Цялата власт е виновна за обстановката с неяснотите и мощната обществена цена, която би трябвало да се заплати. Сектор енергетика не е просто бизнес, той визира националната сигурност на страната.

Социалните претенции на митингите би трябвало да се разграничат. Трябват мощни политици, които да преведат хората през „ долината на сълзите ”. Ако опозицията е задоволително консолидирана и интелигентна, може да предложи опция. Там, обаче, виждаме единствено рецензия, изясни политологът.

Пеевски извади на ярко политиката на Движение за права и свободи, изясни тя политическата обстановка в страната. „ Сигурна съм, че той познава проблемите в бранш енергетика, ползите, кой кой е ”, сподели тя.

Според политолога приносът на Движение за права и свободи е не просто за оцеляване на държавното управление, а за осмисляне на това евроатлантическо болшинство. „ Тяхната принадена стойност е значима, тъй като колкото повече обединения вземат участие в договарянията с хората, наранени в бранш енергетика, толкоз по-здраво съглашение ще се построи ”, изясни Андреева.

Вотът на съмнение ще обособи разграничителната линия сред ръководство и съпротива в Народното събрание. От една страна са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи като евроатлантици. Отсреща са по-скоро евразийски настроени фракции и партии, към тях прибавяме и президента Румен Радев и неговото „ държавно управление в сянка ” – неговите съветници в администрацията на президентската институция.

Относно плана за конституционни промени политоложката сподели, че правосъдната промяна беше знамето на реформистките сили. „ Беше като изискване за оформяне на тази коалиция и съм сюрпризирана, че до някъде, са толкоз неподготвени ”, уточни Цветанка Андреева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР